Pe tot parcursul weekend-ului vă așteptăm în foaierul MODERN cu activități creative pentru copii:
SCHIMB DE CĂRȚI - vino cu o carte și pleci cu una nouă! Adu orice fel de carte și poți alege la schimb o carte din biblioteca CULMEA
CHILL ZONE - vei găsi un spațiu de relaxare unde poți bea o limonadă, desena sau răsfoi o carte.
COLȚ FOTO - cum ai arăta ca un super erou pentru natură?
După proiecția filmului Flecăreții – Aventuri cu Pettson și Findus (Germania, Luxemburg, 2022, regizat de Ali Samadi Ahadi, Markus Dietrich, 81 min, 6 ani +, dublat în limba română) te invităm la o lectură a seriei Pettson și Findus realizată de iubita actriță Mihaela Alexandru.
Bio Mihaela Alexandru: Actriță de teatru și film, a debutat în film în ”4 luni, 3 săptămâni și 2 zile” regia Cristian Mungiu, care a primit premiul Palme d”Or la Festivalul de film de la Cannes în 2007. În 2022 înființează Asociația
Antiteatru Brașov, cu scopul de a realiza spectacole de teatru după
texte contemporane. În 2023 a câștigat premiul pentru cea mai bună
actrită la Festivalul BUCHAREST FRINGE, Maratonul Teatrului
Independent. O puteți urmări in spectacolele de teatru : ”Amalia respiră
adânc ” de Alina Nelega, ”Câmp de luptă” de Matei Vișniec, ”Durata
medie de viată a mașinilor de spălat” de Elise Wilk, și în ultima premieră
a Asociației Antiteatru Brașov, ”Crocodil” de Elise Wilk.
INTRARE LIBERĂ
DEBATE PE BAZA FILMULUI ”COPILUL ROBOT”
Adulții responsabili de mâine sunt tinerii de astăzi care își pun întrebări despre subiectele importante, care își exersează gândirea critică, empatia și calitățile de bun ascultător, chiar și atunci când interlocutorul are un punct de vedere diferit. Organizația Teach for Romania, care pregătește profesori de calitate să predea în medii vulnerabile, vine în fața publicului de la festival cu două echipe de elevi care vor dezbate un subiect cât se poate de actual și în același timp generator opinii contradictorii.
Dezbaterea face parte din programul de educație pentru mediu ”Verde pentru generația Alpha”, dezvoltat de Teach for Romania începând cu 2023.
Flecăreții, un mic grup de creaturi vesele din cărțile și filmele Pettson și Findus, trăiesc neobservați în băcănia nostalgică și haotică a bătrânului negustor dl. Hansson. După moartea subită a acestuia, dezordinea cosmică în care trăiau este spulberată. Trei eroi – Sonia, Tobi și și fratele său mai mic, Smarto, trebuie să plece pentru a găsi o nouă casă în care să poată trăi din nou în haos. Călătoria este învăluită în pericolele lumii exterioare: cu cât se îndepărtează mai mult de casă, cu atât totul devine mai ordonat și mai îngrijit. Micile creaturi nu renunță la speranța de a găsi pământul făgăduinței pentru ei și semenii lor flecăreți și încep marea aventură!
🏆 Premiat la Chicago Childrențs Film Festival 2023, în selecția Kinolino CFF Dresden 2022, Giffoni 2023, Gijón IFF 2023
Proiecția este urmată de o discuție facilitată de Raluca Bugnar, director artistic CULMEA și un atelier de lectură din seria Pettson și Findus cu Mihaela Alexandru, actriță.
O fetiță de 9 ani, aflată în vacanță cu părinții ei, descoperă un buncăr secret, unde un startup AI se apropie de o mare descoperire care va schimba lumea. Atât fetița cât și AI-ul sunt captivi în acel buncăr și încearcă să scape de planurile adulților. „Copilul Robot” ilustrează ce se poate întâmpla greșit cu inteligența artificială, într-o poveste captivantă pentru copii și adulți. Filmul este unul dintre primele lungmetraje narative care a folosit efecte vizuale reale generate de AI.
🏆 Câștigătorul Mențiunii Speciale la Just Film Tallinn 2022, în selecția Tallinn Black Nights Film Festival 2022 și Cottbus Festival of European Cinema 2023.
Proiecția este urmată de un debate organizat în parteneriat cu Teach for Romania.
Adulții responsabili de mâine sunt tinerii de astăzi care își pun întrebări despre subiectele importante, care își exersează gândirea critică, empatia și calitățile de bun ascultător, chiar și atunci când interlocutorul are un punct de vedere diferit. Organizația Teach for Romania, care pregătește profesori de calitate să predea în medii vulnerabile, vine în fața publicului de la festival cu două echipe de elevi care vor dezbate un subiect cât se poate de actual și în același timp generator opinii contradictorii. Dezbaterea face parte din programul de educație pentru mediu ”Verde pentru generația Alpha”, dezvoltat de Teach for Romania începând cu 2023.
Un fermier thailandez și-a propus să găsească o alternativă la pesticidele chimice care sunt folosite pe scară largă pe plantațiile de orez. Așa a ajuns la rațe, care protejează lanurile de dăunători. Dar ar fi nevoie de mii de rațe pentru a avea grijă de toate lanurile de orez din regiune! Bine ați venit la Academia Rațelor, care antrenează 3.000 de rațe pentru a ajuta la controlul dăunătorilor și a furniza îngrășăminte organice.
🏆 Premiat la Devour! The Food Film Fest Canada 2019, în selecția a numeroase festivaluri din toată lumea
Proiecția este urmată de o discuție cu Raluca Bugnar, director artistic CULMEA